BEOLTATOM MAGAM

Hírek, linkek

Egyelőre semmi nem utal arra, hogy a kínai vakcina jobb lenne a variánsok ellen

Engedélyezték a Johnson & Johnson egyfázisú vakcináját az Egyesült Államokban

Minek oltassam be magam, ha úgyis jönnek a mutánsok? Itt a megoldás

Milyen típusú vakcina? Kinek adható? Mik az oltási reakciók? – Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Az izraeli tömegoltások alapján nemcsak a betegségtől, hanem a fertőzéstől is véd a Pfizer vakcinája

Vakcina kérdések – válaszok

polgari szemle 1
index logo keretes
telex logo
index logo keretes

Egy 101 éves nőt is beoltottak már koronavírus ellen Németországban

A Pfizer és a BioNTech vakcinájából szombaton 9750 dózist kaptak a tartományok.

A gyakorlatban azonban az ország keleti részén fekvő Szász-Anhalt tartomány már korábban megkezdte a vakcinálást. Az első oltást itt már 2020  Karácsonyát követő szombaton késő délután beadták, amit a szövetségi egészségügyi minisztériumban erőteljes rosszallással fogadtak.

Az oltási kampány első szakaszában, március végéig a 80 éven felülieknek, az idősotthonok és a bentlakásos ápolási otthonok lakóinak és dolgozóinak, valamint a kórházi orvosoknak és ápolóknak, országszerte 8,6 millió embernek akarják beadni az védőoltást.

Spanyolország

https://index.hu/kulfold/2020/12/29/koronavirus_vakcina_spanyolorszag_lista/

A madridi kormány hivatalosan elismerte, hogy regisztrálja azokat a spanyol állampolgárokat, akik elutasítják a Covid–19 elleni vakcina beadását. Spanyolországban is a Pfizer–BioNTech vakcinájával kezdték meg az oltási kampányt, ahogy a többi uniós országban is, Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter pedig hétfőn a La Sexta televíziónak adott interjújában beszélt arról, hogy

az oltást visszautasítók bekerülnek egy regiszterbe, Amelyet Spanyolország megoszt az „európai partnereikkel”.

Minderről a Bloomberg írt cikket. Hogy pontosan mely partnerszervezetekre gondolt, nem lehet tudni, de hangsúlyozta, az adatvédelmi szabályozásoknak megfelelően természetesen nem fogják nyilvánosságra hozni a listát.

Az embereknek joguk van elutasítani az oltást, bár mi ezt a döntést hibásnak tartjuk. Megpróbáljuk eloszlatni az oltóanyaggal szembeni félelmeiket. Az oltás beadása életeket menthet, ez a kiút a járványból – jegyezte meg a miniszter.

A BBC azt írja, egy spanyol felmérés azt mutatja, az oltást elutasítók aránya a novemberi 47 százalékról 28 százalékra esett, tehát nő az oltóanyag elfogadottsága az országban. Ahogy Magyarországon, a koronavírus elleni vakcina beadása Spanyolországban is önkéntes alapon zajlik.

Olaszország, az Egyesült Királyság és Franciaország után Spanyolország a negyedik olyan európai ország, ahol 50 ezer számot a vírusban elhunytak számát tekintve. A fertőzöttek száma 1,8 millió felett jár.

koronavirus.gov.hu

RSS hiba: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired