Olasz posztok
Tavasszal, a járvány kezdetekor Olaszországról késztettem posztokat a facebook-ra, melyek ott megtekinthetők. Ezek közül az utolsó:
https://www.facebook.com/tamas.varhelyi.9/posts/10207322252292120
Ismét egy olasz poszt (előzőleg a Dolomitok síhelyeiről, Pármáról, Abano Therméről, Cefaluról, az Uffiziről, a toszkanai borkóstolásról, Velencéről, a szarvasgombáról, Ischiáról, Gubbioról és Bolognáról írtam). Nyáron tényleg lehetett menni, bár végig bizonytalan volt a helyzet. Az őszre halasztott borturizmus konferenciámban azonban már nem bízom. Az olaszok összeszedték magukat, az 1500 alatti új esetszám ma arányosan kevesebb, mint a miénk – nominálisan ennyi van Romániában (a románok az összes fertőzöttek számában most előzték meg Kínát). Ma Proseccoról írok, ahová kevés magyar látogat (még), de annál többen isszák az olasz pezsgőt, magában vagy a nagyon népszerűvé vált Aperol spritz koktélban. Magában is finom, kevésbé szénsavas, mint a tipikus pezsgők. A táj gyönyörű, a kisvárosok szűk utcái a középkor hangulatát idézik, és rengeteg kóstolóhelyen évezhetjük mindezt.
